• info@somloquesembrem.org

Butlletí digital – Num.1 – 23/11/2010



Butlletí Num. 1/ 23 de Novembre del 2010

Som lo que Sembrem enceta un butlletí digital

Després de la Iniciativa Legislativa Popular per una Catalunya Lliure de Transgènics que va ser avortada el 2 de Juliol del 2009, Som lo que Sembrem ha continuat treballant pel mateix objectiu i objectius vinculats. Som lo que Sembrem ens hem  constituït en associació i convidem  a tothom a col.laborar amb nosaltres o amb qualsevol dels altres grups que treballem per un model agrícola i alimentari que beneficiïn a la gent i al territori, i en contra dels interessos de les grans indústries agroalimentària, dels agrotòxics i de les llavors transgèniques, i dels partits polítics que les recolzen. Llegeix aquí el Manifest de Bellpuig »

COMUNICAT DE PREMSA: Els partits polítics contrasten els seus plantejaments amb els de Som lo que Sembrem

Desprès del menyspreu a la ILP, SLQS continuem la tasca de difusió i de mantenir el debat obert en la societat, juntament amb d’altres grups i xarxes. Per  això mateix tenim la intenció, sense cremar-nos i segons iniciatives que vagin expressant-se lliurement, de mantenir la pressió sobre els partits i de fer-los respondre i encarar-se a la problemàtica dels transgènics i a d’altres a la nostra societat, vinculades al model agrícola i alimentari. Som lo que Sembrem vam enviar una carta en forma de qüestionari a tots els partits polítics amb motiu de les properes votacions al Parlament de Catalunya . Som lo que Sembrem hem explicat les respostes dels partits en roda de premsa de dijous 18 de novembre, a la seu de la Federació de les Associacions de Veïns de Barcelona. Enllaç al comunicat sobre la roda de premsa, al document de les qüestions plantejades per SLQS i a les respostes dels diferents partits

New York Times: Agricultors i inversors donen l’esquena a Monsanto. Les accions de la companyia han baixat en picat

Les accions de la companyia, que havien anat creixent de manera contínua durant varis anys, van assolir un valor rècord de 140 dòlars a mitjans del 2008 , i ara es troben a només a 60 dòlars. Els beneficis d’aquest any 2010 han estat molt per sota del previst a començaments d’any i la companyia també ha abandonat els seus objectius financers pel 2012. La causa han estat els seus dos nous transgènics: el panís Smartstax i la nova soja tolerant al Round up, que no han complert amb les expectatives, i la baixada en les ventes del glifosat. La companyia està ara regalant llavors als agricultors dels Estats Units per compensar-los per les pèrdues, i també animant i subvencionant la compra d’altres herbicides ja que moltes herbes s’han fet resistents al glifosat. Enllaç a l’article del New York Times (en anglès)

Es prohibeix publicar els noms dels beneficiats pels subsidis agrícoles

Segons notícia publicada fa pocs dies al diari El País, el Tribunal de Justícia Europeu ha prohibit fer públics els noms de propietaris o empreses que reben subsidis agrícoles europeus. Opinió de Gustavo Duch publicada al diari El País.

Les desventures del salmó transgènic

Opinió publicada per Som lo que Sembrem.

 

Aquest mes

  • COMUNICAT DE PREMSA de Som Lo Que Sembrem del 18 de novembre de 2010

  • Agricultors i inversors donen l’esquena a Monsanto

  • Nou cop a la democràcia a Europa: El Tribunal de Justicia Europeu prohibeix publicar els noms dels beneficiats pels subsidis agrícoles

  • Les desventures del salmó transgènic

Small hr

Actes, xerrades, debats

Debat sobre transgènics a Cambrils

Va ser el passat dia 18 de novembre. Més informació »

També hi ha hagut durant els mesos d’octubre i novembre altres debats i xerrades amb presència de Som lo que Sembrem: a Manresa (Ecoviure), Granollers (Ateneu), Hostalets de Pierola (Auditori), Sallent (Ateneu Rocaus) i a Saragossa.

3a Fira de l’Alimentació i Salut a Lleida

Slow Food Terres de Lleida i la Dolça  Revolució de les Plantes Medicinals de Josep Pàmies organitzen a Lleida, al pavelló firal dels Camps Elisis, la 3ra Fira d’Alimentació i Salut el cap de setmana del 27 i 28 de Novembre. Programa 3a Fira Slow Food d’Alimentació i Salut »

Conversa pública

Sobre sobirania alimentària entre el ministre d’agricultura de l’Equador i el professor Martínez Alier. Més informació »

Debat al 33 entre Pere Puigdomènech i Gustavo Duch, dilluns 22 de Novembre

A Singulars a les 22.30 »

Avui, dimarts 23, al programa Latituds “Fam i model alimentari”, a les 22.30h

Small hr

Reenvia!

Si tens un amic o amiga que pugui estar interessada en el butlletí, reenvia-li

Small hr

Subscriu-te al butlletí de Som Lo Que Sembrem

Si vols rebre el butlletí envia un missatge a ilp@somloquesembrem.org

Small hr

Enllaç als anteriors butlletins de Som lo que Sembrem

 

Som lo que Sembrem – Carrer Barcelona 72, baixos – 25 600 Balaguer (La Noguera)
ilp@somloquesembrem.org Tel 973 45 06 83