Arxius
-
Entrades recents
Categories
Pàgines
- SOM
- TRANSGÈNICS
- Argumentari sobre transgènics
- ILP Catalunya Lliure de Transgènics 2008-2009
- Moviment internacional
- GLIFOSAT
- BLOG
- COMUNICACIÓ
- EN XARXA
- GALERIA
Etiquetes
Més de 91.000 ciutadans demanen que Catalunya es declari lliure de transgènics.
El president del Parlament, Ernest Benach, rep els membres de la plataforma.
La ciutadania catalana no aprova els transgènics, més de 91.000 signatures s’entreguen al Parlament de Catalunya en contra dels OGM i s’espera que en els propers dies fins al proper 21 d’agost, data oficial que s’acaba la recollida, se’n recullin prop de les 100.000.
L’acte d’avui ha constat d’una breu roda de premsa a les portes del Parlament, una entrevista amb el president del Parlament, Ernest Benach, i l’entrega d’aquestes primeres 91.000 signatures. Al president se li ha fet l’entrega d’unes pinyes de panís ecològic símbol d’una planta que ha sofert la contaminació genètica i que ha demostrat la impossibilitat de la coexistència de les dues varietats (transgènica i tradicional o ecològica).
La plataforma resta a l’espera que les signatures siguin verificades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), un cop aquestes siguin verificades, cap a finals d’octubre, la proposta de llei entrarà a tràmit parlamentari amb la conseqüent presentació d’esmenes i debat de la llei que conduirà, si la plataforma impulsora hi està d’acord, al posterior debat al plenari del Parlament cap a principis de gener.
La plataforma iniciarà a partir del setembre un seguit de contactes amb els diferents grups parlamentaris per tal d’avaluar la posició de cadascun d’ells, poder aportar la informació que té la plataforma als diferents grups polítics i conèixer la posició dels diferents grups.
Recepció del president del Parlament
El president del Parlament ha rebut a 2/4 d’1 del migdia als/les representats de la plataforma a l’interior del Parlament. L’entrevista ha estat correcta i cordial, ha durat prop d’un quart d’hora.
Hi ha hagut un intercanvi d’impressions entre les dues parts. Benach ha enumerat els tràmits a seguir a partir d’ara a nivell institucional respecte la proposta de llei de la plataforma. I els representants li han explicat la problemàtica generada entorn dels transgènics. Finalment, li han fet entrega de les pinyes de panís ecològic que el president ha rebut i s’ha interessat per aquesta problemàtica.
Balanç de la campanya
Des de la plataforma vol fer saber el següent balanç de la campanya de recollida de signatures fins a dia d’avui:
1. Valorem molt positivament el suport rebut pel conjunt de la ciutadania que ha permès gairebé doblar la quantitat de signatures necessàries per tal que es debati al Parlament la proposta de llei.
2. Entenem que aquestes més de 91.000 signatures recollides fins ara són una mostra prou representativa de la societat catalana i són una expressió democràtica de rebuig general als OGM, lluny de les pràctiques poc democràtiques seguides per les grans transnacionals.
3. Demanem al govern de la Generalitat que es tingui en compte la voluntat popular i destacar el fet que hi ha un gruix important, conscient i creixent de població consumidora que rebutgen els transgènics i que aposten per un altre model agroalimentari
4. Esperem que en els propers dies es puguin recollir més signatures que ens acostin a les 100.000. Ara mateix disposem de més de 2.500 suports que no hem entregat avui.
5. També volem destacar l’aclaparadora resposta que la societat catalana ha despertat respecte a aquesta campanya contra els transgènics, cosa que ha sorprès a la plataforma.
6. I valorar també la campanya informativa que s’ha fet i que ha permès, si més no, introduir el debat, no sols al voltant dels transgènics, sinó també sobre el model agroalimentari i sobre els possibles efectes adversos d’aquestes tecnologies sobre la salut.
7. Facilitem a tota persona interessada diversos informes a la web de Som Lo Que Sembrem diversos informes, estudis, investigacions, articles, enllaços i bibliografia sobre els efectes dels OGM en la salut, en la societat i l’economia, l’agricultura o el medi ambient: