Arxius
-
Entrades recents
Categories
Pàgines
- SOM
- TRANSGÈNICS
- Argumentari sobre transgènics
- ILP Catalunya Lliure de Transgènics 2008-2009
- Moviment internacional
- GLIFOSAT
- BLOG
- COMUNICACIÓ
- EN XARXA
- GALERIA
Etiquetes
La revista científica Environmental Sciences Europe ha publicat[i] l’estudi portat a terme pel grup del professor Séralini que va ser retractat per la revista Food and Chemical Toxicology (FCT) un any després d’haver-ho publicat[ii]. L’estudi ha estat publicat íntegrament després d’haver estat sotmès a un nou procés de revisió en el que, una vegada més, s’ha demostrat que el treball és correcte. La retractació per part de FCT va ser criticada per molts científics perquè no va tenir cap fonament científic[iii].
El treball ara publicat va acompanyat d’una nota[iv] dels mateixos autors de l’estudi en la que discuteixen les crítiques al seu treball i els conflictes d’interessos de molts dels científics autors d’aquestes crítiques pels lligams d’aquests amb la indústria biotecnològica. Un dels editors de la revista Environmental Sciences Europe, Winfried Schröder, afegeix un comentari en el que diu: “Les ciències empíriques, naturals i socials, produeixen coneixement que hauria de descriure fenòmens passats i presents i avaluar el seu possible desenvolupament futur. Per això s’utilitzen mètodes quantitatius. El progrés a la ciència requereix debats controvertits amb l’objectiu d’assolir els millors mètodes per obtenir resultats objectius, vàlids, i fiables que s’apropin al que podria ser la veritat. Aquesta competició metodològica és l’energia necessària per al progrés científic. Per això, la revista Environmental Sciences Europe vol encoratjar discussions racionals sobre l’article de G.-E. Séralini et al. (Food Chem. Toxicol. 2012, 50:4221–4231) re-publicant-lo. Això no té cap connotació sobre el contingut de l’article. L’únic objectiu es permetre la transparència científica i una discussió que no amagui sinó que focalitzi les controvèrsies metodològiques.”
El treball del grup del professor Séralini fa un seguiment al llarg de dos anys de ratolins alimentats amb el panís transgènic NK603 resistent al glifosat o amb aigua contaminada amb Roundup, i mostra que aquests animals desenvolupen problemes al fetge i ronyons i una més gran mortalitat.
[i] El treball és accessible a: http://www.enveurope.com/content/26/1/14.
[ii] Veure nota de premsa de SLQS: http://sembremvalles.wordpress.com/2012/09/26/panis-transgenic-i-taxes-de-mortalitat-i-de-cancer-en-ratolins-de-laboratori/.