Arxius
-
Entrades recents
Categories
Pàgines
- SOM
- TRANSGÈNICS
- Argumentari sobre transgènics
- ILP Catalunya Lliure de Transgènics 2008-2009
- Moviment internacional
- GLIFOSAT
- BLOG
- COMUNICACIÓ
- EN XARXA
- GALERIA
Etiquetes
Eduard Comalada (tinent alcalde Mollerussa, PSC) i Pere Gatnau (director Fira Mollerussa) donen suport contra els transgènics.
Un miler de signatures més contra els transgènics.
Actes arreu de Catalunya: Girona, Mollerussa, Vic, Falset o al Baix Penedès.
Aquest diumenge Pep Riera (sindicalista i pagès) i José Ramon Olarieta (professor d’Agrònoms – ETSEA – de la Universitat de Lleida) van donar suport a Mollerussa a la campanya per la prohibició dels cultius transgènics. Olarieta va desemmascarar els interessos de les grans transnacionals que s’amaguen darrera la biotecnologia. En l’acte hi va intervenir el pagès Josep Bover que va parlar de les varietats locals (fajol, xeixa, forment, etc.) com a alternativa a les farines de productes com el panís o la soja. Bover apuntava que aquests eren productes ja adaptats a les terres catalanes, de clima mediterrani, que requerien menys aigua i tenien un suport energètic important per a l’alimentació animal. Unes seixanta persones van seguir atentament l’acte que va presentar el pagès i membre de Som Lo Que Sembrem, Alexis Inglada.
La xerrada la van cloure Pere Gatnau, regidor del PSC a l’ajuntament i director de la Fira de Mollerussa, i Eduard Comalada, tinent d’alcalde pel PSC de la capital del Pla d’Urgell. Els dos van signar contra els OMG, sumant-se al suport d’Àngel Ros (alcalde de Lleida), Miquel Pueyo (delegat del govern de la Generalitat a Lleida) o l’escriptora, Isabel Clara Simó.
Durant tot el cap de setmana es van recollir un miler de signatures que es sumaran a les més de 10.000 que hi ha recollides
Actes arreu de Catalunya
La campanya contra els transgènics ha tingut durant el cap de setmana diverses seus a més de Mollerussa. El passat divendres 14 es presentava a les comarques de Girona la plataforma Som Lo Que Sembrem. Aquesta presentació va anar a càrrec de la territorial gironina d’aquesta plataforma. En aquesta presentació hi van assistir Pep Riera i diversos militants del conegut grup antitransgènic francès, Facheurs Volonteirs (Segadors Voluntaris – http://fr.wikipedia.org/wiki/Faucheurs_volontaires). Unes 80 persones van assistir a l’acte de presentació que obria l’activitat de la plataforma a aquestes comarques després de mesos de reunir-se per preparar la campanya.
També durant aquest cap de setmana i en el marc del Mercat del Ram de Vic la comarcal d’Osona de Som Lo Que Sembrem va organitzar taules de recollida de signatures. La plataforma s’ha proposat posar taules a totes les fires i mercats que es vagin celebrant arreu de Catalunya, entre exemples que hem tingut fins ara: Lleida, Mollerussa, Vic. Sant Jordi serà també una diada de recollida de signatures arreu de les comarques del Principat.
D’altra banda, durant les vacances de Setmana Santa la plataforma no descansarà. El proper dimarts 18 de març la territorial del Priorat i la Ribera d’Ebre farà la seua presentació a l’ajuntament de Falset, on es passarà el documental: Tranxgènia. La història del cuc i el panís.
La primera comarca de Catalunya a declarar-se lliure de transgènics, el Baix Penedès, farà el seu primer acte públic a Masarbonès (Masllorenç), organitzat per la territorial del Camp de Tarragona. L’acte serà el proper divendres 21 de març a les 8 del vespre a la Sala pública d’aquesta població.